شاید برای افرادی که مبتلا به دیابت و قند خون هستند این سوال پیش بیاید که آیا زعفران دارای قند بالایست و براش مفید نیست؟ آیا زعفران برای دیابت نوع دو و یک مضر است یا مفید؟
در ادامه به توضیح این موضوع که زعفران برای افراد دیابتی مفید است یا خیر می پردازیم.
آیا زعفران باعث بالا رفتن قند خون میشود
بسیاری از افراد تصور این را دارند که زعفران دارای قند بسیار بالای است و مناسب افرادی که قند خون بالایی دارند نیست. اما این تصور نادرست و صحت علمی ندارد. به طور کلی زعفران دارای قند بالا نیست و در نتیجه باعث افزایش قند خون در افراد دیابتی نمی شود بلکه در بهبود و کنترل بیماری دیابت موثر است.
زعفران و دیابت
منگنز به عنوان یک ماده معدنی است که در بدن انسان سبب کنترل سطح قند خون افراد میشود این ماده به صورت طبیعی در بدن انسان بسیار کم است. زعفران به جهت غنی بودن از عناصری همچون منگنز، آهن، ویتامین b6 و ویتامین c به صورت ویژه ایی می تواند بر سطح خون اشخاص تاثیر گذار باشد.
به جهت وجود منگنز در زعفران مصرف آن سبب کنترل سطح خون شده و در نهایت سبب کنترل و بهبود بیماری دیابت میشود. مواد غذایی که دارای منگنز هستند برای افراد مبتلا به دیابت نوع یک و دو موثر است، یکی از اینها زعفران است، زعفران علاوه بر دیابت برای مغز و اعصاب نیز مناسب است و برای کنترل استرس و اعصاب بسیار مفید است. با توجه به تحقیقات و آزمایشات انجام شده افرادی دارای استرس و اضطراب بیش از حد هستند مستعد بیماری دیابت بیش از سایرین هستند به همین دلیل مصرف زعفران به صورت مستقیم و غیر مستقیم بر دیابت افراد تاثیر گذار است.
استرس و بیماری های روانی سبب میشود در بدن افراد کنترل قند خون افراد مختل شده و به خوبی انجام نشود و در نهایت باعث افزایش قند خون شده و در نهایت برای کنترل آن لازم است از انسولین برای پایین آوردن قند خون استفاده کنند.
در نهایت با وجود خواص مفید زعفران استفاده مناسب و درست آن برای اشخاص مفید است در صورت استفاده بیش از اندازه آن نیز خطراتی را برای بدن ایجاد خواهد کرد.